כדורוני חמאהתנו לילדים להכין את החטיף הזה, שעיקר הכיף בו הוא ההתעסקות. 4-5 מרכיבים, ערבוב קצר ויש לכם חטיפים מתוקים או מלוחים (לבחירתכם), שהאחרונים אפילו מתאימים להיות קרוטונים לסלט
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
יש ימים שבהם האוכל הוא רק תירוץ. אחה"צ לא זז, מזג האוויר לא מאפשר יותר מדי (כי חם או קר מדי, כי גשום או אביך או צירופים שונים של הנ"ל), צריך למצוא תעסוקה לידיים הקטנות ועדיף משהו שלא מלכלך הרבה, לא דורש הכנות מוקדמות או המתנות ארוכות. לצורך הזה יש לנו את כדורוני החמאה. מערבבים הכל בכמה שניות לבצק נעים כמו בצק משחק, מגלגלים קצת, אופים קצת, מחכים (קצת) שיתקררו וזוללים. הנה, גם את נשנוש אחה"צ סגרנו על הדרך. הבצק ניטרלי בטעמו ואפשר לגלגל אותו בסוכר – לכדורים מתוקים, או בשומשום ומלח – לכדורים מלוחים. אצלנו הולכים בדרך כלל על חצי-חצי. המצרכים (40 מנות):
לציפוי
אופן ההכנה:1 מכניסים את הקמח והחמאה למעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים לפירורים. 2 מוסיפים ביצה ואבקת אפייה. מעבדים בכמה פולסים נוספים לבצק פירורי אחיד. 3 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומהדקים לנקניק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לעשר דקות. 4 מכדררים כדורים בגודל זית ומגלגלים בסוכר או בתערובת שומשום ומלח. לפני גלגול בשומשום ללטף מעט כל כדור בידיים רטובות על מנת שהשומשום יידבק. 5 אופים בחום של 180 מעלות, 10-12 דקות. מניחים לכדורונים להתקרר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |