1 מערבבות את כל חומרי הבצק במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מעבירות למשטח עם ניילון נצמד, מהדקות את הפירורים לכדי בצק ומעצבות בצורה עגולה ושטוחה ככל הניתן. עוטפות היטב בניילון ומעבירות למקרר לשעה לפחות.
2 מרדדות את הבצק (אם הוא לא מתמסר נותנות לו רגע להתחמם קצת). קורצות עיגולים בקוטר השקעים בתבנית שבחרנו, וגם רצועות שיוכלו להתאים לדפנות. מהדקות את הבצק ומשלימות במקרה שחסר איפשהו. זה בצק סלחן, לא לדאוג. מכניסות למקפיא לחצי שעה.
3 מניחות על הבצק משקולת כלשהי ואופות ב-180 מעלות טורבו אפייה עיוורת כ-10 דקות. מורידות את המשקולת וממשיכות לאפות עד הזהבה. מצננות.
4 קרם ברולה: מביאות את החלב והתיונים לסף רתיחה. טורפות היטב את החלמונים ומערבבות אותם עם הסוכר והקורנפלור. סוחטות את התיונים לתוך החלב ונפרדות מהם. מוזגות את החלב החם פנימה תוך ערבוב בלתי פוסק. מחזירות את כל העסק חזרה לסיר וממשיכות לערבב על אש בינונית-נמוכה כשתי דקות עד בועות והסמכה.
5 מורידות מהאש, מערבבות עד איחוד עם החמאה. מצננות כחצי שעה ומוזגות לתוך הקלתיות המצוננות. מכסות בניילון ומעבירות למקרר עד קירור מוחלט והתייצבות.
6 מפזרות שכבה אחידה של סוכר לבן על כל טארטלט ושורפות עם ברנר. אין כוחות? זה טעים גם בלי ואפשר פשוט להוסיף פירות.
** הבצק הפריך במתכון יכול לעבוד לבד כעוגיות חמאה מושלמות.
המתכון הוא חלק מפרויקט "המאכלים שהם הכי אוהבים" של עדי שילון, המספר את סיפורם של 60 חטופים דרך שחזור המתכון למאפה או קינוח שכל אחד מהחטופים הכי אוהב.
לכל הפרטים ולמתכונים נוספים בפרויקט