1 ממיסים את השמרים הטריים עם החלב והסוכר, מוסיפים קמח (כדאי לנפות אותו קודם, הניפוי ייתן למאפה מרקם אוורירי יותר) ומלח ולשים במיקסר עם וו לישה.
2 מוסיפים את הביצים, החמאה, גרידת הלימון והווניל וממשיכים ללוש עד לקבלת מרקם אחיד. הבצק אמור לצאת רטוב יחסית. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים במקרר.
3 מעבירים את הבצק לשק זילוף חד פעמי, יוצרים חתך קטן בתחתית שק הזילוף וזולפים את הסברינות לתבניות שקעים מסיליקון. ממלאים כל שקע עד הסוף.
4 מניחים שוב להתפחה של כשעה.
5 אופים את הסברינות ב-160 מעלות כ-25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מניחים להצטנן ולהתייבש.
6 מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים חוץ מהרום הכהה, ומבשלים 5 דקות. מניחים להצטנן, ומוסיפים את הרום הכהה.
7 מספיגים את הסברינות בסירופ היטב מכל הכיוונים.
8 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ומזלפים על הסברינה. מקשטים בפירות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!