המצרכים :לבצק שקדים (2 ספרות, כל ספרה בגודל A4):
לקרם מסקרפונה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החומרים היבשים: קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים ומלח. 2 מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את הביצה. מערבבים עד איחוד. 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה (חשוב!) לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ, וחותכים את המספר הרצוי. הדרך הנוחה ביותר היא להדפיס ספרה גדולה במדפסת ביתית, לגזור את הצורה ולהניח על הבצק, ואז לחתוך בעזרת סכין חדה ולהוציא את חתיכות הבצק המיותרות. 6 מעבירים את הספרות עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה (השגיחו על התנור!). מקררים את הסִפרה קירור מלא (חשוב מאוד). 7 מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה. 8 מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל וממשיכים לערבב. 9 מוסיפים בזרם איטי ובהדרגה את השמנת המתוקה ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב ורך. יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהקצפת לא תישבר. 10 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול מספר 12, ומזלפים נקודות גדולות על הבצק. מכסים בזהירות במספר הבצק השני. 11 מזלפים קרם על הבצק העליון ומקשטים בחטיפי שוקולד, פירות או מה שרוצים. מייצבים במקרר ומגישים. עוגת מספרים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה במיטבה ביום ההכנה. ** אפשר לאפות את הבצק יום קודם, ולהרכיב את העוגה ביום ההגשה. ** כמות הבצק מספיקה לשתי ספרות, כלומר לעוגת מספרים ליום הולדת של ילד בגיל חד ספרתי. למספר דו ספרתי (יום הולדת 16, 20, 72 וכיוב') – מכפילים את כמות הבצק. ** אם נשאר קרם אפשר ומומלץ להשתמש בו לקינוחי כוסות |