המצרכים :לשכבת הבסיס:
לשכבת הקוקוס:
לציפוי השוקולד:
אופן ההכנה:1 שכבת הבסיס: מניחים את קוביות/מטבעות השוקולד יחד עם החמאה והחלב בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה ועד לקבלת תערובת חלקה. 2 מעבירים את הביסקוויטים לשקית אטומה. בעזרת מערוך מועכים אותם קלות על מנת לקבל שברי ביסקוויטים. כדאי לשים לב שלא נוצרים ממש פירורים אלא שברים די גדולים. 3 מעבירים את שברי הביסקוויטים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הביסקוויטים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לחילוץ קל) ומהדקים היטב לבסיס בשכבה אחידה. מעבירים לקירור להתייצבות למשך שעה לפחות. 4 כששכבת הבסיס יציבה מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים יחד את הקוקוס הטחון והחלב הממותק עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בעזרת החלק האחורי של כף לשכבה אחידה. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי. 5 ציפוי השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על השוקולד. מניחים לדקה-שתיים. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ולקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס, ומטים את העוגה כך שהשוקולד יצפה את כולה באופן אחיד. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות. 6 מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות קטנות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור. * המתכון מתאים לתבנית מרובעת בגודל 24X24 ס"מ בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |