1 שמים את כל המרכיבים בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שהאפרסקים מתרככים מעט (אבל לא יותר מדי). מוציאים את האפרסקים בעזרת כף מחוררת לקופסה או לקערה לצינון.
2 מחזירים את הנוזל לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 30 דקות או עד שהנוזל הופך לסירופ בסמיכות של דבש נוזלי. מצננים לחלוטין.
3 מוסיפים את הסירופ לאפרסקים ושומרים במקרר עד שבועיים.
4 להגשה: חותכים את האפרסקים לרבעים, נפטרים מהקליפה ומסלקים את הגלעינים. מניחים 4 רבעי אפרסק על כל מנת מלבי ומזלפים מעט מהסירופ. מפזרים מעט עלי לואיזה או נענע טריים ומגישים.
ואפשר גם:
• להגיש את מעדן האפרסקים על כמה כפות של ריקוטה בצלוחית ולפזר פיסטוקים קלויים מעל.
• לשדך אותו למסקרפונה, לכדור של גבינת בוראטה או ליוגורט עם מעט קליפת לימון מגוררת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!