המצרכים (30 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח הנוטלה, החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים שוב. 2 לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקפה הנמס. מוסיפים את המלח ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר לסירוגין עם החלב – תחילה מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, מוסיפים את החלב ולבסוף את יתרת תערובת הקמח. מערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד. 3 מעבירים את בצק עוגיות הנוטלה לקירור למשך כשעה עד שהבצק מתייצב ונוח לעבודה. ניתן להכין את הבצק ערב קודם ולשמור אותו לילה בקירור. 4 מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מכינים 2 קעריות עם חומרי הציפוי – קערית עם האגוזים הקצוצים וקערית נוספת עם אבקת הסוכר. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור תחילה באגוזים הקצוצים ואח"כ באבקת הסוכר. מוודאים שכדורי הבצק מכוסים היטב בשכבה עבה ונדיבה של אבקת סוכר. מניחים במרווחים של כ-3-4 ס"מ בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-9 דקות ועד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים. * מבוסס על מתכון מתוך America’s Test Kitchen Holiday Cookies. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |