1 מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות החלב ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד.
2 מקציפים בקערה נפרדת את הביצה, תמצית הווניל ושארית החלב, לכמה שניות. שופכים לתערובת הקמח וממשיכים לערבב ביחד עד השתלבות שתי הבלילות לאחת אחידה.
3 מרפדים במנז'טים מגש קאפקייקס עם 12 חורים ומחממים את התנור ל-170 מעלות.
4 מחלקים את הבלילה למנז'טים בצורה שווה (ממלאים רק עד ה-3/4). אופים למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהב בהיר (נועצים קיסם, והוא אמור לצאת נקי).
5 מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6 הכנת הציפוי: שמים במיקסר את החמאה, השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
7 מוסיפים לבלילה כפית קונפיטורה ומקפלים, עד שהקונפיטורה נספגת באופן אחיד. מכניסים את הבלילה לשק זילוף.
8 מוציאים את הליבה של הקאפקייקס בעזרת עם סכין קטנה, ויוצרים חור עגול וקטן למילוי. מזלפים פנימה את הציפוי, מצפים בתנועות סיבוביות ומקשטים בפירות יער טריים.