אין אדם שביקר בתאילנד, חשב לבקר בתאילנד או אפילו דמיין שהוא בתאילנד, שלא יודע מה זה בננה לוטי, שלא לומר מפנטז על בננה לוטי ברגעים קשים. מדובר בקינוח רחוב תאילנדי נפוץ וטעים מאין כמוהו, לכאורה הכי פשוט אבל בעצם מעשה אמנות בזעיר אנפין - מעין קרפ שבתוכו מוצפנות חתיכות בננה ומעליו תוספות מתוקות וכיפיות. המוצר המקורי מורכב מבצק רוטי, שמקורו בהודו (כן כן, במקור זה רוטי, לא לוטי), בננה, שוקולד וחלב ממותק. לא מזמן יצא לנו לפגוש עגלה של בננה לוטי ממש כאן, בארץ, וההתרגשות הייתה גדולה. מאחורי העגלה עמד סהר סבאג, בוגר תדמור, שהחליט לקחת את התחום ברצינות ויצא לתאילנד לחקור את סוד הבננה לוטי האמיתי. מכיוון שאנחנו בעלי אחריות ציבורית, לגולשים שלנו ובכלל, מיד ביקשנו את המתכון, והנה הוא לפניכם. המצרכים :
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1 שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה באמצע. 2 בכלי נפרד מערבבים במטרפה את המים, הביצה, הסוכר והמלח. 3 שופכים את תערובת המים לגומה שבמלח ומתחילים ללוש בתנועות סיבוביות עד לקבלת בצק לא אחיד. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח. 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מהם נקניקים בקוטר 3 ס"מ ומורחים בחמאה מומסת. מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר. 5 חותכים את הנקניקים לכדורים ומסדרים בתבנית. מורחים שוב בחמאה, מכסים ומניחים לשעתיים. 6 מרדדים כל כדור בצק הכי דק שאפשר (עד רמה של שקיפות ממש). 7 מחממים מחבת ומשמנים בתערובת של חמאה ושמן קנולה. מניחים את הבצק המרודד וחותכים לתוכו פרוסות בננה טרייה. 8 מקפלים את הבצק לצורת ריבוע והופכים עד שהוא מזהיב מכל הצדדים. 9 מוציאים לקרש חיתוך וחותכים לאורוך ולרוחב לקבלת קוביות קטנות. מעבירים לצלחת ומזלפים נוטלה וחלב מרוכז. מקשטים בקוקוס קלוי או ברס אגוזים ומגישים. * לאתר של סהר סבאג: www.loti.co.il ככה מגישים את זה בתאילנד | צילום: יחסי ציבורהכנתם? ספרו לנו איך יצא! |