1 שוטפים את התפוחים ומייבשים היטב. נועצים מקלון עץ בליבת התפוח, עמוק עד כמה שניתן (מבלי לצאת מהצד השני).
2 מבשלים בסיר סוכר ומים. ממיסים את הסוכר עד שהופך להיות צמיגי. ניתן למדוד במדחום ייעודי לממתקים עד שהסוכר מגיע לטמפ' של 121 מעלות או בשיטה הידנית: בעזרת כפית מטפטפים טיפה מהקרמל לכוס מים, במידה וטיפת הקרמל הפכה להיות כדורית ורכה, הקרמל מוכן. מכבים את האש, מוסיפים 3 טיפות צבע מאכל ומערבבים בכף עץ.
3 טובלים כל תפוח בסיר ובעזרת כף מזלפים קרמל על התפוח. מניחים על נייר אפיה או דף סיליקון.
4 משאירים להתמצקות בטמפ' החדר (כשעתיים) או במקרר. ניתן ליצור שכבה עבה יותר על ידי טבילה נוספת של התפוח בקרמל.