1 מכינים מי סוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב, ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים מיץ לימון ושומרים בצד (אפשר גם פשוט לחמם את המים והסוכר במיקרו עד שהסוכר נמס).
2 מערבבים את האטריות עם החמאה וקצת פחות מרבע כוס מי סוכר. משטחים קצת יותר מחצי מהכמות ומהדקים על המחבת.
שלב ראשון: מערבבים קדאיף וחמאה | צילום:
דן סרור, mako אוכל
משטחים את האטריות על המחבת | צילום:
דן סרור, mako אוכל
3 מורחים את הריקוטה בעזרת מרית, ואם רוצים מפזרים קצת מוצרלה באפלו (לא חובה).
4 מכסים את הגבינה בעוד שכבה של אטריות.
מורחים מעל את הריקוטה | צילום:
דן סרור, mako אוכל
עוד שכבה של אטריות | צילום:
דן סרור, mako אוכל
5 מחממים על אש בינונית מבוקרת עד להזהבה, ואז הופכים בעזרת צלחת לצד שני ומחממים שוב עד להזהבה יפה. בזמן שהצד השני על האש מורחים מי סוכר (שליש-חצי כוס) בעזרת מברשת.
7 הופכים על צלחת, ובתיאבון.
** ניתן לקשט בגלידה או בשברי פיסטוק, לא חייבים בכלל.