עטאייף במילוי קרם מסקרפונהיש הרבה קינוחים לשבועות אבל קינוח כזה חגיגי, מרשים וטעים הרבה זמן לא אכלתם, ואם יורשה לנו – כנראה גם לא הכנתם. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה תפוזי שיגרום לכולם להזמין אתכם לכל החגים, שנה אחר שנה |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לסירופ (לא חובה):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במטרפה. הבצק צריך להתקבל מעט נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים לכחצי שעה. 2 המילוי: מקציפים במיקסר את מרכיבי הקרם חוץ מקליפת התפוז, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים. 3 הסירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-5 דקות אחרי רתיחה, עד שהסירופ מצטמצם מעט. מורידים מהאש. עטאייף. בין פנקייק ללחוח | צילום: יעל קצב, mako אוכל4 לאחר שהבצק תפח מעט מערבבים אותו שוב, ואם הבלילה לא מספיק נוזלית מוסיפים עוד חצי כוס מים. הבלילה צריכה להזכיר במרקם בלילה של פנקייק. 5 מחממים מחבת מעט משומנת מעל להבה בינונית ויוצקים כחצי מצקת מהבלילה. משטחים מעט. ממתינים כ-2 דקות, עד שהתחתית זהובה וכל פני הבצק מתמלאים בנקודות שמאוד מזכירות לחוח. מוציאים ומניחים על מגבת נקייה. לא הופכים את הבצק, הטיגון הוא רק מצד אחד. 6 מניחים במרכז כל עיגול בצק (על החלק המחורר) כף מהקרם ומקפלים לשניים. מהדקים עד אמצע הדרך (ראו בסרטון) וטובלים בפיסטוקים הטחונים. ממשיכים כך עם כל הכמות. 7 מגישים עם הסירופ לטבילה. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה | צילום: יעל קצב, mako אוכל עטאייף. זה בכלל לא מסובך! | צילום: יעל קצב, mako אוכלממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים ** העטאייף מצוינים גם בלי הסירופ, אז לשיקולכם. |