1 חותכים את כל הערמונים בבסיס בצורת X ומניחים בסיר גדול, ממלאים את הסיר במים עד כיסוי הערמונים 2. מביאים לרתיחה, מבשלים כרבע שעה ומורידים מהאש. 3. מקלפים את הערמונים (כולל הקליפה הפנימית(. 4. מעבירים את הערמונים הקלופים לסיר נקי ומוסיפים את הסוכר והחלב, מבשלים על אש נמוכה כ 3/4 שעה, עד שהערמונים סופגים את הנוזלים ומתרככים. 5. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים את הערמונים למחית חלקה ונותנים להם להתקרר. 6. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים את הערמונים לתוכה. 7. יוצקים את מוס הערמונים לכוסות הגשה (לא ממלאים עד הסוף כי יש גם קרם) או לתבנית בקוטר 22, ומכניסים לקירור במקרר לשעה לפחות 8. במיקרוגל או בסיר כפול, ממיסים את השוקולד עם השמנת, ומוסיפים את האייריש קרים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מניחים לקרם להצטנן מעט. 9. יוצקים את קרם השוקולד על המוס שהכנו קודם, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לארבע שעות לפחות.