1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.
2 מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.
3 מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.
4 יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.
5 מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.
6 כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים את המצות לחתיכות ושומרים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח