עוגיות סנדוויץ', בדומה לסנדוויץ' רגיל, יכולות לנוע בין הצלחה מסחררת לבין עוגיות סתמיות לחלוטין. בדומה לסנדוויץ רגיל, גם בעוגיות חשובים יחסי הגומלין שבין המלית לעוגייה. המלית צריכה להיות בת לוויה לעוגייה, כזו שתחמיא לה ותוסיף לה טאצ' רך ועדין.
השילוב בין השניים בעוגיות הבאות פשוט מושלם – עוגיות פריכות מלאות בטעם אגוזי, מלוות במלית רכה ועשירה של שוקולד. כיוון שמדובר בעוגייה כפולה, כדאי להקפיד על הכנה של עוגיות קטנות מאוד. העוגיות משתבחות כמה שעות ואפילו לילה שלם לאחר הכנתן.
מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה. המצרכים (25 מנות):
למלית:
אופן ההכנה:1 במעבד מזון טוחנים את האגוזים יחד עם כף סוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב.
3 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את תמצית/מחית הווניל ואת הליקר וממשיכים לערבל היטב. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה. מערבלים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל וליקר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
4 מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח ואת האגוזים הטחונים ומערבלים שוב רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים כחצי שעה-שעה בקירור.
5 מחממים את התנור ל-160 מעלות. יוצרים מהבצק כדורונים קטנים בקוטר של 2 ס"מ ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משתדלים שלא להניח את העוגיות על גבי קפלי נייר האפייה, כיוון שהוא גורם לעיוות בעוגיות. יוצרים כדורונים קטנים ומניחים במרווחים גדולים בתבנית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
6 אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות שטוחות יותר ויציבות.
7 מצננים את העוגיות לחלוטין. מחכים לקבלת עוגיות שטוחות ויציבות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
8 מכינים את המלית: מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים אותה מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים מעט. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
9: מרכיבים את העוגיות: מעבירים את מלית השוקולד לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של כ-1/2 ס"מ. משדכים את העוגיות לזוגות ע"פ גודלן. מזלפים על מחצית מהעוגיות את המלית וסוגרים עם העוגייה השנייה. מזלפים על העוגיה את המלית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
10 מאפשרים לעוגיות לנוח בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות ואף ללילה שלם לפניי ההגשה. מממממ. מושלמות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
* העוגיות נשמרות בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים (בימי הקיץ ניתן לשמור בקירור).
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
|