1 מכינים את המלית: ממיסים בסיר רחב את החמאה עם מקל הווניל, מוסיפים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים נעטפים בחמאה המומסת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד 7-8 דקות, עד שהתפוחים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מורידים מהאש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים. מצננים.
2 עורכים ואופים: מחממים את התנור ל-190 מעלות. פורשים עלה פילו על משטח העבודה כך שהדופן הארוכה שלו צמודה אליכם. מניחים עליו עלה נוסף, בחפיפה מוחלטת. מניחים את העלה השלישי כך שחצי ממנו יכסה את שני העלים, והחצי השני יבלוט כלפי מעלה. מה שמתקבל זה יריעת פילו בעוביים משתנים ובגודל של עלה וחצי.
3 מברישים את שטח הפנים של הפילו בשמן קנולה ומפזרים את השקדים הטחונים.
4 מסננים את מלית התפוחים וסוחטים אותה מעט. מסדרים את המלית על הפילו מימין לשמאל, מקפלים את שני הקצוות ומגלגלים מכם והחוצה לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ. מברישים בביצה ואופים 18-20 דקות, עד להזהבה.
5 מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר על השטרודל ומגישים, אפשר עם גלידת וניל או קצפת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה