1 שמים את חמאת הבוטנים, הדבש, הסוכר והקקאו בסיר, ומחממים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה.
2 מנמיכים את האש, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3 מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל, פצפוצי האורז והפיסטוקים. מערבבים היטב עד לאחידות. העיסה יוצאת מאוד דביקה, סמיכה ולא קלה לערבוב - זה בסדר.
4 משטחים את הבלילה בתבנית מרובעת ומשומנת בגודל 20 על 20 ס"מ, מהדקים ומיישרים (הכי קל לעשות את זה עם גב כף יד רטובה).
5 מכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה והשוקולד (מכניסים למיקרו ל-30 שניות ומערבבים. אם לא נמס – מחזירים ל-10 שניות).
6 מורחים את הציפוי על העיסה ומעבירים למקרר עד שהוא מתקשה.
7 חותכים את הממתק לקוביות של 2 ס"מ, בעזרת סכין חדה מאוד.
* מאחסנים במקרר בקופסה אטומה, אבל בחורף אפשר לשמור גם מחוץ למקרר
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!