1 חוצים את החבושים לאורך. בסכין קטנה וחדה מסירים מכל חצי את הליבה (אבל לא זורקים אותה). 2. שמים את ליבות החבושים בסיר רחב. מניחים מעל את החבושים עם הצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל את הסוכר, הציפורן והקינמון ויוצקים מעל את המים. מכסים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה. מוסיפים את נתחי הדלעת וממשיכים לבשל עד שהחבושים מתרככים ומחליפים את צבעם לכתום-ורוד. 3. שולים את החבושים והדלעת בכף מחוררת ומניחים בקערת הגשה שטוחה. סוחטים לתוך הסיר עם הסירופ חצי לימון ומרתיחים למשך כחמש דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש, מסננים מתבלינים וחרצנים ונותנים לסירופ להצטנן מעט. 4. יוצקים על החבושים והדלעת ושומרים במקרר לפחות ארבע שעות (ואפשר גם יום או יומיים). 5. להגשה, מניחים במרכז כל חצי חבוש או מעל גבי כל נתח דלעת כף גדושה של יוגורט ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים. מקפידים להגיש קר, עם הסירופ.