קרפ עם קצפת ומנגוהקינוח המטריף של הקיץ יכול לעבוד בשתי גרסאות - רך ואלוהי כמו שהוא או בגרסת מקפא אחרי שעה בפריזר. ובשביל להחליט איזו מהן אתם מעדיפים לא יהיה מנוס – תצטרכו לנסות את שתיהן. איזה כיף לכם! |
המצרכים (6 מנות):המצרכים (ל-2 רולדות גדולות):
למילוי:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הקרפ: מערבבים בקערה את כל המרכיבים (לפי סדר הופעתם במתכון) עד לקבלת תערובת חלקה. אם נשארים גושים מעבירים את התערובת במסננת. 2 מחממים מחבת ומרססים בשמן. מעבירים חצי כוס מהבלילה של הקרפ למחבת ומשטחים. מטגנים כדקה והופכים (הקרפ צריך להישאר בהיר). מחכים כמה שניות ומוציאים. חוזרים על הפעולות עד שהבלילה נגמרת (אמורים להתקבל 6 קרפים). 3 מכינים את המילוי: מקציפים את כל המרכיבים למעט המנגו לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף. 4 הרכבת המנה: מסדרים 3 קרפים על משטח העבודה בחפיפה קלה. 5 מזלפים מחצית מהמילוי בצורת מלבן ומפזרים קוביות של מנגו. מקפלים את כל הקצוות פנימה לצורת מלבן, ומגלגלים את הקרפים לקבלת קרפ ענק ממולא (ראו בסרטון). חוזרים על כך עם השאר הקרפים והמלית. 6 מגישים מיד ואוכלים בכפית, או שמעבירים למקפיא לשעה ומגישים פרוס. קרפ קצפת ומנגו | צילום: יעל קצב, mako אוכל ככה הוא קפוא | צילום: יעל קצב, mako אוכלממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים ** במקום שתי רולדות ענקיות אפשר להכין מהקרפים קינוחים אישיים. |