המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה קוטר 22 ס"מ. 2 טורפים בקערה סוכר וחמאה רכה לתערובת מעט תפוחה ואחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף. 3 מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל, מערבבים מעט ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת שקדים, מלח וקינמון. מערבבים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? אפשר גם בלי אבקת סוכר | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות (נסו לא לפרוס עד הסוף, כך שבכל חצי תפוח הפרוסות יישארו מחוברות בתחתיתן). 7 מניחים את חצאי התפוחים על בלילת העוגה ולוחצים עליהם מעט שייכנסו מעט פנימה, אבל עדיין יציצו מעל הבלילה. 8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. 9 מוציאים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. אפשר חם עם כדור גלידה בצד. ייתכן שלקחנו פרוסה קטנה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר או ישירות מהמקרר. ** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים. ** אפשר להמיר את התפוח בכל פרי שאוהבים, כמו אגס, משמש, אפרסק או שזיף. |