עוגת תפוחים שקועיםמאחורי כל הפאר שאתם רואים כאן ניצבות רק קערה ומטרפה (טוב נו, אולי גם כף עץ), ואם אתם לא מאמינים אתם מוזמנים להכין את היפיופה הזאת בעצמכם. עוגת תפוחים פשוטה, אבל בסטייל
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה קוטר 22 ס"מ. 2 טורפים בקערה סוכר וחמאה רכה לתערובת מעט תפוחה ואחידה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף. 3 מוסיפים מיץ לימון ותמצית וניל, מערבבים מעט ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת שקדים, מלח וקינמון. מערבבים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? אפשר גם בלי אבקת סוכר | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. 6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות (נסו לא לפרוס עד הסוף, כך שבכל חצי תפוח הפרוסות יישארו מחוברות בתחתיתן). 7 מניחים את חצאי התפוחים על בלילת העוגה ולוחצים עליהם מעט שייכנסו מעט פנימה, אבל עדיין יציצו מעל הבלילה. 8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. 9 מוציאים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. אפשר חם עם כדור גלידה בצד. ייתכן שלקחנו פרוסה קטנה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר או ישירות מהמקרר. ** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים. ** אפשר להמיר את התפוח בכל פרי שאוהבים, כמו אגס, משמש, אפרסק או שזיף. |