הרוטב:
1 מבשלים את כל המרכיבים יחד עד להמסת הסוכר.
2 טוחנים את כל המרכיבים ומעבירים במסננת צפופה על מנת לקבל רוטב במרקם חלק.
הפנקוטה:
1 ממיסים בקערה (בן מארי, או אמבט אדים) את המרשמלו והשמנת (אפשר גם במיקרו, אבל בזהירות ולאט לאט).
2 מערבבים עד שהמרשמלו נמס לחלוטין ולא נותרים גושים בבלילה (יש להיזהר מחימום יתר כדי שלא יתפרק), ומורידים מהאש.
3 מוסיפים לבלילה את גרגירי הקינמון ומערבבים היטב.
4 יוצקים את התערובת לכוסות הגשה שקופות ומקררים לפחות 6 שעות.
5 מגישים ישירות מהמקרר עם רוטב פירות יער מלמעלה.
*המתכון באדיבות שבוע גורמה של אתר rest, שיתקיים בתאריכים 21 באוגוסט עד 1 בספטמבר, ויציע ארוחה מלאה ב-79 שקלים במאות מסעדות ברחבי הארץ.