המצרכים (40 מנות):
למילוי גאנאש שוקולד מריר
למילוי גאנאש שוקולד תפוז
למילוי גאנאש שוקולד לבן וקוקוס
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל- 155 מעלות. 2 מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב. 3 מנפים לקערה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומקפלים לתוך הקצף. 4 מוסיפים את צבע המאכל שנבחר (או הקפה או הקקאו) ומערבבים. 5 מזלפים עיגולים בקוטר 3 ס"מ על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העיגולים. 6 מניחים את התבנית בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות עד אשר נוצרת קליפה על המקרונס. 7 אופים למשך 20 דקות עד להתייבשות המקרונס. 8 מצננים ומשחררים מנייר האפייה. להכנת מילוי גאנאש שוקולד מריר 1 מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. 2 מקררים במקרר עד שהתערובת הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף. 3 מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף. 4 לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים. להכנת מילוי גאנאש שוקולד תפוז 1 מרתיחים את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים וגרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד. 2 ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים את הליקר . 3 מקררים עד שהמסה הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף. 4 מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף. 5 לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים. להכנת מילוי קוקוס: 1 מרתיחים את השמנת עם מיץ הלימון, גרדת הלימון ומקל וניל חצוי. מוציאים את מקל הוניל ובעזרת סכין מגרדים לשמנת את כל מעל השוקולד, ממתינים כ- 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מוסיפים את הקוקוס ואת הליקר קוקוס ומקררים עד שהתערובת הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף. 3 מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף. 4 לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים. >> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג. |