המצרכים :לעוגה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. 2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים. 3 בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז. 4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. 5 בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים. 6 עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין. * הערה: ניתן להפוך את העוגה לפרווה – מוותרים על היוגורט, ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים. (כלי אמייל: GIMINI) בקרו בבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |