מאפינס, פנקייק ודונאטס - בלילת הפלא שמתאימה להמון ארוחות בוקרהחיים הם רצף מתמשך של בחירות - ככה לפחות אנחנו מרגישים כשאנחנו מתלבטים אם לפתוח את שבת בבוקר עם פנקייק, מאפין או ופל בלגי. עכשיו התלבטות אחת ירדה מהפרק: מצאנו בלילת קסם מושלמת שיוצאת פצצה בכל צורה
| mako אוכל
| פורסם 14/11/19 07:18
צילום: gresei, Shutterstock
|
אם כבר שחיתות – אז על הבוקר; זו כנראה אחת העצות הטובות שקיבלנו בחיים. פנקייקים משובצי בננות ונוטפי סירופ מייפל, מאפינס עם פירות יער או שוקולד צ'יפס, ופל בלגי עם סירופ שוקולד ואגוזים – בבוקר הכל הולך. את הפריכיות והקוטג' תשמרו לערב. לכן רבה הייתה ההתרגשות שלנו כשמצאנו את המתכון הזה של מרתה סטיוארט, לא פחות, לבלילה המושלמת. אחת שתתאים לכל מה שציינו פה, ועוד. רוצים מתכון? חשבנו ככה. המצרכים :ל-4 כוסות בלילה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, סודה לשתייה ומלח. 2 מוסיפים את הרוויון, הביצים, החמאה ותמצית הווניל. מערבבים רק כמה שצריך, אמורים להישאר גושים קטנים בבלילה. 3 משתמשים מיד (לכל אחת מהאפשרויות). 4 אופים בחום של 140 מעלות כ-20-25 דקות, או עד שנועצים קיסם שיוצא יבש. רגע, מה חשבתם? שנשאיר אתכם בלי הצעות קונקרטיות לפינוקים? ככה אתם מכירים אותנו? קבלו. מאפינס אוכמניותאין יותר טוב ממאפין אוורירי עם אוכמניות עסיסיות. איך עושים? פשוט מוסיפים לבלילה המושלמת כוס ורבע אוכמניות, ומעבירים לתבנית שקעים או למנג'טים מכל סוג שהוא. לפני האפייה מפזרים מעל כל מאפין סוכר, ומקבלים תענוג מושלם עם מעטפת קריספית ומתוקה. תכלס, למה שלא נכניס גם להם פירות יער? | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלפנקייק בננותהבלילה המושלמת מתאימה כמובן לפנקייקס רגילים, בדיוק כמו שהיא. הם יצאו אוורירים ויפים וישמחו לבבות, אבל בהחלט אפשר להוסיף להם פרוסות בננה או אפילו מעט שבבי שוקולד, אם אתם בקטע של להתפרע. לעולם אל תזלזלו בדונאטס אפויים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלדונאטסאנחנו יודעים, זה הכי אמריקאי שיש, אבל היי - אנחנו בכל זאת מדברים על מרתה סטיוארט, ומה קרה לכפר הגלובלי הזה שאנחנו כל כך מתגאים בו. אז אם תרכשו לעצמכם תבנית דונאטס תוכלו להכין מהבלילה דונאטס אפויות בתנור, ולחסוך לעצמכם קצת שמן עמוק. אפשר להוסיף חמאה מעורבבת עם סוכר וקינמון לפני האפייה ולקבל מעטפת קריספית, או לטבול את הדונאטס אחרי האפייה בגנאש שוקולד או זיגוג וניל – אם אתם רוצים ללכת עד הסוף. |