יש הרבה גרסאות לרוקי רואוד בעולם, ולכל מקום יש את המרכיבים שלו. מה שמשותף לכולם הוא שוקולד ומרשמלו, ועוד משהו קראנצ'י כמו עוגיות או אגוזים. בגרסה הזו הוספתי עוגיות לוטוס בשביל אלמנט הקראנץ', והוספתי מעט ממרח לוטוס ודבש כדי שהרוקי רואוד לא יתקשה מדי במקרר. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מרפדים תבנית ריבועית בגודל 23 על 23 ס"מ בנייר אפייה, כך שהנייר יגלוש וישאיר שוליים מכל הצדדים, לאורך ולרוחב. כך תמנעו הדבקה ותוכלו לשלוף את הרוקי רואוד בקלות אחרי הקירור. 2 בסיר בינוני על אש נמוכה ממיסים את החמאה, ממרח הלוטוס, השוקולד המריר, הדבש והמלח. מדי פעם מערבבים כדי לוודא שהכל נמס בצורה אחידה ועדינה. 3 בינתיים, שוברים את העוגיות בצורה גסה עם הידיים או בתוך שקית עם מערוך או כלי כבד אחר. המרקם לא אמור להיות אחיד - זה הכי כיף שיש חתיכות קטנות וגדולות ביחד. מעבירים את העוגיות לקערה גדולה ומערבבים עם המרשמלו. 4 כשתערובת השוקולד בסיר נמסה בצורה אחידה, שומרים בצד חצי כוס מהתערובת, ושופכים את היתרה על הביסקוויטים והמרשמלו. מערבבים עד שכל התערובת אחידה ומעבירים לתבנית המרופדת. משטחים עם מרית עד כמה שאפשר, ושופכים מעל הכל בצורה אחידה את חצי כוס תערובת השוקולד ששמרנו בצד. מיישרים עם מרית את השוקולד כך שיכסה את כל החורים ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות. 5 לפני ההגשה, בוזקים מעל אבקת סוכר. לבלוג של נועם - פצפוצים. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן >> בשבוע שעבר הכנו בנופי פאי מפנק, ללא אפייה>> ויש גם עוגיות גזר טעימות להפליא |