1 מכינים בצק: מערבבים במיקסר מחצית מכמות החלב עם שמרים, סוכר, מלח וקמח לבן. מתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית ומוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה, ביצה וגבינת ריקוטה.
2 מוסיפים לאט לאט ובהדרגה את יתרת החלב עד שהבצק נאסף לכדור מעט דביק (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשומן מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
3 כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד, ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, להתפחה. מכסים בניילון נצמד רופף או מגבת ומתפיחים 30 דקות.
לחמניות בראוניז. אתן באות לפה הרבה? | צילום:
נופר צור, mako אוכל
4 מכינים מלית בראוניז: טורפים בקערה ביצים, סוכר ווניל. במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד צ'יפס.
5 מעבירים את תערובת השוקולד לביצים וטורפים היטב. מוסיפים מעט מלח ואת הקמח ומערבבים שוב.
6 בעזרת כלי קטן כמו קוקוט (או בידיים) יוצרים גומחה בכל כדור בצק וממלאים בתערובת הבראוניז. מפזרים מעל הבראוניז מעט מלח גס.
7 מברישים את שולי הלחמניות בביצה טרופה.
8 מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד להזהבה.
9 בזמן שהן בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-6 דקות. מסירים מהאש.
10 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים את השוליים שלהן בסירופ סוכר, ומגישים.
יפות גם מבפנים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** הלחמניות במיטבן בסמוך להכנתן.