1 ממיסים את השוקולד בבן מארי עד לקבלת נוזל אחיד. 2. מקציפים את החלמונים עם מעט סוכר, ואחר כך מקציפים את השמנת (בנפרד). 3. מערבבים את החלמונים עם הקצפת, ומוסיפים את נוזל השוקולד. מקפלים עד לקבלת מרקם אחיד. 4. מוסיפים את האגוזים ושברי השוקולד ומערבבים. מעבירים לכלי אחר, מכסים ומקפיאים. 5. חורצים מקל וניל ומוצאים את תוכו. מערבבים עם שמנת מתוקה, מוסיפים מעט סוכר ומקציפים. 6. טוחנים במעבד מזון את תותי השדה ופירות היער עם הנענע, ומעבירים דרך מסננת. 7. מגישים 3 כדורי גלידה, במרכז קצפת ומלמעלה רוטב.