המצרכים (8 מנות):
לרוטב
אופן ההכנה:1 מכינים אמבט כפול: יוצקים לסיר בינוני 3 כוסות מים. מניחים מעליו קערה חסינת חום, שאינה נוגעת במים. 2 בעזרת מקציף חשמלי או ידני מקציפים באמבט על אש בינונית חלמונים , סוכר ודבש כ- 10 דקות או עד שהקצף הופך יציב. 3 מורידים מהאש ומשאירים באמבט. בינתיים מערבבים בכוס ג'לטין עם ברנדי בעזרת מזלג. מחממים במיקרוגל כ- 20 שניות עד שכל הגושים נעלמים ומוסיפים תוך כדי הקצפה ידנית קלה אל קצף החלמונים. מורידים את הקערה מהסיר ומצננים במקרר לפחות 5 דקות. 4 מקציפים בקערה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות אל קצף החלמונים עד שהפרפה הופך אחיד ומוסיפים את התמרים. ממלאים בתבניות ומקפיאים לפחות ל-4 שעות. 5 לרוטב: מחממים בסיר קטן מעדן שזיף, יין וקינמון כ- 4 דקות עד שהרוטב התחמם היטב. מוציאים את הפרפה מהתבניות (מהכוסות החד פעמיות ע"י טבילה מהירה במים חמים, מתבניות הסופלה אין צורך להוציא) ומגישים עם רוטב שזיף חם. במידה ומכינים בתבנית אינגליש קייק חותכים פרוסה לכל מנה ומגישים עם הרוטב החם. >> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג. |