1 מפוררים בקערה את השמרים ומכסים במעט חלב פושר מהכמות הכללית.
2 מוסיפים לקערת השמרים 3/4 כוס קמח מהכמות הכללית, מערבבים עד לקבלת בצק דליל. מניחים בצד ומחכים שיתפח עד להכפלת הנפח.
3 מנפים את שאר הקמח בקערה, יוצרים בתוכו גומה ושמים בה סוכר, רום, חלמונים, גרידת לימון ואת שאר החלב הפושר ואת הבצק הדליל שהנחנו בצד.
4 מוסיפים מסביב לגומה את החמאה המומסת ואת המלח.
5 מעבדים את החומרים עם הידיים בזהירות, ממרכז הגומה ומחוצה לה עד שנוצר בצק חלק.
6 מכסים את הקערה במגבת וממתנים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
7 מקמחים קלות משטח הכנה, מניחים את הבצק התפוח ומרדדים אותו לגובה של ס"מ וחצי.
8 קורצים מהבצק עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה.
9 מניחים את העיגולים על מגבת בד או נייר אפייה מקומח, מכסים במגבת בד, ומתפיחים עד להכפלה (כ-20 דקות)
10 יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, ומחממים על אש בחום בינוני ואחיד.
11 מטגנים כל סופגנייה משני צדדיה.
12 כאשר הסופגנייה שחומה מוצאים למשטח מרופד בנייר סופג.
13 ממלאים בריבה ובוזקים אבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!