מקלות סוכר וקינמון פריכיםמחפשים נשנוש לקחת לים או לבריכה, אבל כזה שכולם יאהבו? קבלו את מקלות הקינמון הממכרים של דודה איבון, שאמנם קלי קלות להכין (בצק פילאס, סוכר, קינמון - זה הכל), אבל הרבה יותר קשה לשמור שלא ייזללו בדרך
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 23/08/15 07:56
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
של מי היה הרעיון לנסוע לכנרת דווקא ביום הכי חם עלי אדמות? אה כן, של בעלי. ישבנו בארוחת שישי בערב אצל סבא וסבתא כשלפתע פתאום הוא שאל: "מי בא מחר לכנרת?".
עוד לפני שהספקתי לטרפד את הרעיון, שניים מאחיו כבר קפצו על המציאה, וכך קבעו להפגש ב-8 בבוקר בחוף גינוסר, להקדים את החום. אז מצאנו את עצמנו פתאום, 3 גיסות, מתאמות מה כל אחת מביאה לארוחת הבוקר. כל אחת חשבה רגע והכריזה שמה שיש לה במקרר זה ביצים.
הגענו בלילה הביתה, פתחתי את המקרר ומצאתי הרבה ביצים. וקצת פירות. ובמקפיא בצק פילאס. הפשרתי, שיהיה, ונזרום איתו כבר בבוקר. בבוקר? התכוונתי לפנות בוקר. כן, ב-8 כבר התייצבנו בחוף, עם מקלות איבון שהכנו בצ'יק לפני שיצאנו, ונאלצתי להגן עליהם בגופי כל הדרך. למה מקלות איבון? על שם דודתי האהובה שמכינה אותם לכל מפגש ילדים. מיותר לציין שרק אנחנו הגענו ב-8. כל האחרים הגיעו רק ב-10.
חזרנו הביתה עייפים, צרובים, אבל מרוצים. היה כיף גדול! המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מערבבים בקערית סוכר וקינמון. 3 פורסים את הבצק על משטח עבודה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון. חותכים לרצועות בעובי של כ-3 ס"מ ומגלגלים אותן לצורת ספירלה. 4 מסדרים את רצועות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-30 דקות, עד שהן משחימות מעט. 5 מצננים ומחביאים היטב. לבלוג של שרית - מיס פטל. >> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תרד וגבינות, והילדים אשכרה זללו אותם |