קראמבל פירותקינוח של פירות רכים ומתוקים, ועליהם בצק פירורי פריך וטעים, בשלוש גרסאות: קלאסי, ללא גלוטן ובריאות
צילום: פז אלסטר, Cake It Easy
|
המצרכים (8 מנות):למילוי
לקראמבל קלאסי
לקראמבל ללא גלוטן
לקראמבל בריאות
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את הפירות: מגלענים, קולפים (אם צריך) וחותכים לפרוסות. 3 משמנים תבנית (לא קפיצית) ומניחים בתוכה את הפירות. מוסיפים סוכר ותבלינים, ומערבבים היטב. 4 מניחים בקערה את מרכיבי הקראמבל ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. את הקראמבל המסורתי כדאי לאפות קודם על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותו. 5 מפזרים את הקראמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור. 6 לאחר כ-30-40 דקות המאפה אמור להיות זהוב, ומיצי הפרי אמורים לבעבע כנגד דפנות הכלי. במידה והמאפה השחים אך הפירות עדיין קשים - מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואת התבנית למדף נמוך יותר בתנור, ואופים עוד כ-10 דקות. 7 מגישים עם כדור גלידת וניל, יוגורט איכותי עם קרם פרש. *המתכון באדיבות הבלוג Cake It Easy |