1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 טורפים בקערה את החמאה והסוכר (במטרפה או במיקסר עם וו הקצפה) עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מוסיפים ביצים, שמן ווניל וממשיכים לטרוף.
לבלוג של קרן אגם
רוצים פרוסה? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ולבסוף את החלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוציאים שלושת רבעי כוס מהתערובת לקערה נפרדת, ומוסיפים אליה קינמון וסילאן. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעט כהה.
6 מעבירים לתבנית מחצית מהבלילה הלבנה, מעליה מחצית מהבלילה כהה, ואז שוב לבנה ושוב כהה. מערבבים מעט בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.
אולי שתיים? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 מסדרים את התפוחים מלמעלה ומעליהם מפזרים סוכר וניל.
8 אופים את העוגה 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מקשטים באבקת סוכר וטורפים.