1 מכינים את הקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית ולדופנות התבנית. מקפיאים לחצי שעה.
2 מכינים את קרם הגבינה והבננה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל במיקסר עד לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
3 פורסים את הבננות לפרוסות של סנטימטר ומפזרים בקלתית במרווחים. משטחים מעל שני שליש מכמות קרם הגבינה ומחליקים. מעבירים את יתר הקרם לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי, ומעבירים את שקית הזילוף למקרר.
4 מכינים את ציפוי הלוטוס: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים 15-20 שניות במיקרוגל עד שהופך נוזלי. מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומחליקים במרית לקבלת שכבה אחידה.
5 מעבירים להקפאה ל-10 דקות עד שהציפוי מעט מתייצב, ומזלפים סביב תלוליות קרם לעיטור. מעבירים לקירור ל-3-4 שעות לפחות. לפני ההגשה פורסים בננה לפרוסות דקות ומפזרים בין זילופי הקצפת.
* ניתן לטפטף על פרוסות הבננה מעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתן.