המצרכים :
לקישוט:
אופן ההכנה:1 ממיסים 150 גרם מהשוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לגמרי. 2 מוסיפים את 50 הגרמים הנותרים של השוקולד ומערבבים היטב במשך כדקה עד שמתקבל שוקולד מומס, סמיך וחלק. 3 מניחים נייר אפייה על קרש חיתוך ויוצקים עליו את השוקולד המומס. מיישרים את השוקולד בעזרת לקקן, שפכטל או הצד הקהה של סכין למלבן בגודל כ-27 על 20 ס"מ ובעובי 2-3 מ"מ. 4 מחממים במיקרוגל את ממרח הלוטוס כ-20 שניות עד שהוא מתרכך, ומעבירים לשקית זילוף קטנה. 5 מזלפים עיגולים קטנים של ממרח לוטוס על מלבן השוקולד ובעזרת קיסם עץ יוצרים צורות שיש. 6 מפזרים מעל את פירורי העוגיות, הפטל המיובש ו/או שבבי הקוקוס. 7 מעבירים לקירור של לפחות חצי שעה, חותכים או שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר. הערות: • אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן. • הוספת השוקולד המוצק לשוקולד המומס היא תהליך טמפרור בסיסי שנועד לגרום לשוקולד להיות עמיד יותר בטמפרטורת החדר. בקיץ עדיין מומלץ לשמור אותו במקרר. • הצעות נוספות לקישוט השוקולד: פיסטוק, אגוזים ושקדים קצוצים; חמוציות, צימוקים ופירות יבשים חתוכים; סוכריות צבעוניות. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים |