1 מכינים את הבצק לילה מראש: מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה במהירות איטית, את החמאה, שמנת וחלמונים.
2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב-2 שלבים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
3 מכינים את המלית: מחממים עד לסף רתיחה את הסוכר, חלב וחמאה.
4 מסירים מן האש ומוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות.
5 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, חותכים משולשים קטנים שמידותיהם 7*5 ס"מ.
6 מניחים 1/2 כפית ממלית האגוזים בבסיסו של כל משולש ומגלגלים. (כמו קרואסון).
7 מסדרים את העוגיות בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ אחת מן השנייה, ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.
8 בעוד העוגיות חמות, בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר.
עוגיות רחת לוקום:
אפשרות 1:
ניתן להכין עם רחת לוקום באותו אופן ההכנה של עוגיות האגוזים.
אפשרות 2:
ניתן להכין בגליל בקוטר של 2 וחצי ס"מ ולחתוך לעוגיות ברוחב של 2 ס"מ.
אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. בסיום האפייה, בוזקים אבקת סוכר מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!