עוגיות אגוזים ורחת לוקום מבצק שמנתעוגיות סהרונים בשני מילויים חגיגיים: עם אגוזי מלך או עם רחת לוקום![]()
צילום: דן פרץ, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית האגוזים:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק לילה מראש: מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה במהירות איטית, את החמאה, שמנת וחלמונים. 2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב-2 שלבים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה. 3 מכינים את המלית: מחממים עד לסף רתיחה את הסוכר, חלב וחמאה. 4 מסירים מן האש ומוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות. 5 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, חותכים משולשים קטנים שמידותיהם 7*5 ס"מ. 6 מניחים 1/2 כפית ממלית האגוזים בבסיסו של כל משולש ומגלגלים. (כמו קרואסון). 7 מסדרים את העוגיות בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ אחת מן השנייה, ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. 8 בעוד העוגיות חמות, בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר.
עוגיות רחת לוקום: אפשרות 1: ניתן להכין עם רחת לוקום באותו אופן ההכנה של עוגיות האגוזים.
אפשרות 2: ניתן להכין בגליל בקוטר של 2 וחצי ס"מ ולחתוך לעוגיות ברוחב של 2 ס"מ. אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. בסיום האפייה, בוזקים אבקת סוכר מעל. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|