עוגת גבינה קלאסיתמתכון לעוגת הגבינה המוכרת והאהובה. חובה על שולחן החג בשבועות
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :לתחתית (לתבנית בקוטר 28):
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את התחתית: מכניסים למעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמון ומים קרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. 3 מהדקים את הבצק בשכבה אחידה לתבנית 28 מרופדת בנייר אפייה, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים 10-15 דקות עד לקבלת תחתית זהובה. מצננים. 4 המלית: מעלים את חום התנור ל-240 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עם מים רותחים. 5 טורפים את שני סוגי הגבינה, החלמונים, תמצית הווניל וחצי מכמות הסוכר. 6 מערבבים יחד את הקורנפלור והקמח, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב עד שאין גושים והתערובת חלקה. 7 מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. 8 מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה. מערבבים את הקצף לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות. 9 יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים 10 דקות, עד שמלמעלה נוצר קרום יציב ויבש ופני העוגה מזהיבים. מוציאים את העוגה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160. 10 כשהתנור מגיע ל-160 מעלות מחזירים את העוגה ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא יבש. 11 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמשחררים מהתבנית. שומרים במקרר. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הנה עוד מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה
|