אקלר וניל חגיגיאם ריבוי ימי החג מעניק לכם קצת זמן פנוי, נצלו אותו בתבונה והכינו את האקלרים האלה. אל תדאגו, דאגנו לכם למילוי וניל טעים וסופר זריז
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
אקלר הוא סוג של פחזנית, אלא שצורתו מוארכת ולא עגולה. במקור הוא ממולא בקרם אגוזים, אבל במתכון הזה הכנתי אותו במילוי וניל פשוט. לכל מי שמפחד להכין פחזניות, ממש אין סיבה: זה לא קשה, וזה שווה את זה - אנשים פשוט מתים על פחזניות ואקלרים. המצרכים :לבצק: (כוס של 200 מ"ל)
לקרם:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בסיר מביאים לרתיחה את המים יחד עם החמאה או המרגרינה והסוכר.
2 לאחר שהחמאה או המרגרינה נמסה במים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר.
3 מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ובעזרת וו לישה מערבבים ל-3 דקות לצינון המסה.
4 מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת, ומערבבים עד שהביצה מתערבבת לגמרי עם הבצק.
5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב 1 ס"מ.
6 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזליפים 14 פסים באורך 12 ס"מ. חשוב לשמור על המרווחים - כי האקלרים תופחים בזמן האפייה.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות. מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומצננים את האקלרים בתוך התנור.
8 בעזרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג והווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
9 את הקצפת מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב או עיגול 1 ס"מ.
10 בעזרת סכין משוננת פורסים את האקלר לרוחבו. מזלפים קצפת בנדיבות, וסוגרים עם המכסה.
11 בסיר בן מארי ממיסים את השוקולד עם החמאה, מצננים מעט ובעזרת מברשת מורחים שוקולד על כל אקלר.
12 ממתינים עד שהשוקולד מתקשה מעט (אפשר גם לצנן במקרר), ומורחים עוד שכבה של שוקולד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו קרואסון שקדים מהיר |