המצרכים :
רוטב קרמל
קרם מסקרפונה
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים בסיר קטן את החמאה. 3 לוקחים עלה פילו, מורחים מעט חמאה בעזרת המברשת, מפזרים כפית סוכר ומניחים מעל עלה נוסף. חוזרים על הפעולה ומניחים עוד עלה. בסוף התהליך צריכות להיות לנו 2 קבוצות של עלי פילו שבכל אחת 4 שכבות דפים. 4 מסדרים קבוצת עלי פילו בתבנית ואופים בתנור כ-15 דקות (עד להשחמה). מוציאים, ועושים אותו דבר עם קבוצת העלים השנייה. 5 קולים את האגוזים - מניחים מחבת על אש דולקת למשך 3 דקות עד שהמחבת חמה, זורקים את האגוזים פנימה ומערבבים במשך דקה. סוגרים את האש, ומורידים את האגוזים מהמחבת. 6 לרוטב קרמל: מניחים בסיר את הסוכר עם הלימון והמים, מערבבים עד שהסוכר סופג את הנוזלים ומניחים על האש. בעצם אנחנו מכינים קרמל כרגע - לא לפחד, זהו תהליך פשוט וקל. אחרי 2-3 דקות הסוכר יתחיל להחליף את הצבע. אנחנו צריכים לעמוד ליד הסיר, וכשהצבע הופך לענברי עמוק או חום קצת יותר בהיר, לכבות את האש. 7 מוסיפים לקרמל את השמנת בזהירות רבה. ברגע ששופכים נוזל קר לקרמל חם עולים אדים ויש ביעבוע חזק. לא לשים את הראש ליד הסיר בשנייה שלאחר הביעבוע. בשלב הזה הסוכר יהפוך לקשה. לא לפחד להשאיר על האש, לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ורק אז להוריד מהאש. 8 מערבבים את האגוזים עם הרוטב. 9 מסדרים את המנה: לוקחים קבוצת פילו ומניחים אותה כשהבסיס כלפי מטה. מסדרים את תערובת האגוזים והקרמל (משאירים קצת רוטב בצד לקישוט), ומכסים בקבוצת הפילו השנייה כשהבסיס כלפי מעלה. מקשטים בשאר הרוטב. 10 מכינים את תערובת המסקרפונה: שמים במיקסר את השמנת עם חצי כפית אבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מערבבים טוב את המסקרפונה, שאר אבקת הסוכר וגרידת הלימון. מקפלים פנימה את הקצפת ומגישים עם המנה, בשביל לעדן את המתיקות. >> רוצים המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק |