1 משמנים תבנית מרובעת במידות 20 על 25 (גם קצת יותר גדולה או יותר קטנה יהיה בסדר) בחמאה מומסת. מכסים בנייר אפייה ומורחים גם אותו בחמאה מומסת.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות.
3 ממיסים בסיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי) את החמאה, השוקולד והסוכר. אחרי שהמרכיבים נמסו ונוצרה תערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הקוניאק.
4 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים במשך 10 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזהירות את תערובת השוקולד המצוננת.
5 מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים מעט מאוד. גם אם נדמה שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג – זה מסתדר באפייה.
6 אופים את העוגה במשך 20-25 דקות – נועצים קיסם, ומוודאים שמעט פירורי עוגה לחה נדבקים אליו. אם הקיסם יוצא נקי יודעים שצריך לאפות קצת פחות זמן בפעם הבאה.
7 מצננים את העוגה מספר שעות או אפילו יום שלם בטמפרטורת החדר.
8 הופכים את העוגה על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה, טבולה במים חמים, חותכים לריבועים קטנטנים ושווים בגודלם (2 או 2.5 ס"מ). מצפים היטב באבקת קקאו מנופה.
* יהלומי השוקולד נשמרים היטב בקופסה סגורה 4-5 ימים, ובמקרר אפילו יותר. רק אל תשכחו להוציא אותם מהמקרר לפחות שעה לפני שרוצים לאכול אותם, כי הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.