בגן של האפרוח כבר לומדים את האל"ף-בי"ת, ואנחנו כמשפחתו התומכת מוצאים את עצמנו לוקחים חלק במאמץ, ובהתרגשות גדולה. בכל שבוע מתארחת בגן אחת האותיות, וערב קודם אנחנו יושבים ביחד ומכינים משהו לכבודה. לאות א' ישבנו וציירנו על דף אריה, אווירון, אננס, אפרוח, אבוקדו, אבטיח ואת אמא. היינו ממשיכים אבל כבר לא נשאר מקום בדף. לאות ב' ציירנו בקושי רב ברווז, ובדרך לגן עברנו במכולת וקנינו שקית בייגלה. השבוע אנחנו באות ג'. אז נכנסנו למטבח, גיררנו גזר, ערבבנו, והכנו מאפינס טעימים ורכים. גם קישטנו בגזרים. אחרי שהכנו 40 כאלה, כבר לא נשאר לנו הרבה כוח לצייר. נראה לי שמעכשיו אנוח קצת, לפחות עד האות ע'. אז נכין עוגיות.
המצרכים (30 מנות):ל-30 מאפינס, או 60 מיני-מאפינס:
לציפוי:
לגזרים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. 2 מערבבים יחד בקערה את כל החומרים היבשים. 3 בקערת המיקסר מערבבים את שני סוגי סוכר, רסק התפוחים והשמן. מוסיפים ביצים אחת אחת, ומערבבים בכל פעם עד שהביצה נטמעת היטב בתערובת. 4 מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד שמתאחד. 5 מוסיפים פנימה את הגזר ומערבבים שוב לאיחוד. 6 מוזגים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת במנז'טים בגודל מתאים, ואופים כ-35 דקות (או 18, אם מכינים מיני-מאפינס). 7 לציפוי: מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב, הסוכר והפודינג. שנוצרת קצפת יציבה מערבבים פנימה את הגבינה הלבנה. כשהמאפינס מתקררים מזלפים עליהם את הקרם בעזרת שק זילוף. 8 איך מכינים גזרים קטנים? מגלגלים נחש מבצק הסוכר או המרציפן וחותכים למקטעים באורך כ-2 ס"מ. לוקחים כל חתיכה ומגלגלים צד אחד לצורת חרוט. בעזרת סכין חורצים חריצים למראה של גזר, ועם קיסם יוצרים חור קטן בראש החרוט. בחור הזה נועצים עלה של פטרוזיליה או כוסברה. בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו חביתות מגולגלות הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |