הבסיס: 1 מסמנים שני עיגולים בטוש על נייר אפייה בעזרת שני רינגים - בקוטר 24 ובקוטר 20. האחד ישמש לתחתית והשני לדיסקית באמצע. 2. הופכים את נייר האפייה (בכדי שהסימון לא יעבור לתערובת). 3. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים והכוס סוכר לקצף יציב וקשור. 4. מנפים מעל את הקקאו ואגוזי הלוז הטחונים, מחזירים לסיבוב מהיר במיקסר ומפסיקים מיד – אחרת המרנג עלול "ליפול". 5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים את המרנג לפי השרטוטים שסימנו בצורת ספירלות. 6. את התערובת שנשארה לזלף ל"נשיקות". 7. אופים בתנור שחומם ל-100 מעלות כשעתיים.
המוס: 1 מפזרים את הג'לטין מעל קערית קטנה עם רבע כוס מים קרים. משהים כ- 10 דק'. 2. ממיסים את השוקולד על בן מארי (אמבט מים) או במיקרוגל בהפרשים של 20 שניות תוך כדי ערבוב כדי שלא יישרף. 3. טורפים את החלמונים בהדרגה לתוך השוקולד. מוסיפים גרידה וליקר. 4. מחממים את הג'לטין במיקרו כחצי דקה, או בסיר עם מים חמים עד שהג'לטין חלק לגמרי ללא גושים. 5. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף רך ויציב. 6. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ורך. 7. מקפלים את השמנת אל השוקולד ולבסוף את החלבונים.
בניית המנה: 1 מניחים את הבסיס הגדול ברינג 24 + שקף בדופן. יוצקים מחצית מהמוס. 2. מניחים את המרנג הקטן יותר, מעליו מסדרים פילטים של תפוז. 3. יוצקים את יתרת המוס מעל. מיישרים ומקפיאים.
הציפוי (לאחר ההקפאה): 1 מחממים השמנת בסיר קטן לסף רתיחה. מכבים ומוסיפים את השוקולד. 2. מכסים וממתינים כ- 3 דק'. 3. מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה. מקררים.
לקישוט פשוט ומקסים: 1 מקלפים את התפוז בעזרת קולפן (ללא החלק הלבן) וחותכים לרצועות דקיקות. 2. מבשלים במי הסוכר עד שקליפות התפוז מבריקות. מסננים ומניחים על העוגה. אפשרות נוספת: להשתמש בנשיקות שהכנו לדיסקיות כקישוט.