עוגת תותים עם קצפתעוגה בחושה קלילה להכנה עם תותים וקצפת. התותים הכי טובים לעוגה זו הם החמצמצים - שישתלבו מעולה עם מתיקות העוגה והקצפת![]()
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. 3 מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה, וניל וחלב (או שמנת מתוקה), מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 4 יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים את התותים מעל הבלילה כשחלקם החתוך כלפי מטה, בצפיפות ובשכבה אחת. 5 מפזרים מעל התותים את 2 כפות הסוכר ומעבירים לתנור ל-10 דקות. 6 לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוכנס יוצא יבש. 7 מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|