המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות. 2 ממיסים את השוקולד בקערה המונחת מעל סיר שבו מים רותחים (בן מארי). 3 בסיר נפרד מחממים את החלב. 4 מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים לקצף יציב ומעבירים לקערה. 5 מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים והסוכר עם גרידת התפוז, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 6 מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים לאט ובעדינות, תוך כדי ערבוב (זהירות, אם הוא יהיה רותח הם יהפכו לחביתה). 7 מוסיפים את הקמח והקקאו ומבשלים מעל להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב בכף עץ במשך כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט. 8 מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט. 9 מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים. 10 יוצקים את התערובת לשש תבניות אישיות, מעבירים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות. >> הנה עוד מתכון טוב לסופלה שוקולד
|