דמיינו שברי קרמל דקיקים ופריכים, מתובלים בעדינות בזעפרן ומעוטרים בפיסטוקים ושקדים, המעניקים להם פריכות נוספת. סוהאן עסלי הוא ממתק פרסי נהדר, שמכינים באיראן לקראת ראש השנה. הטעם שלו מעודן, הפריכות ממכרת וההכנה פשוטה. המצרכים :למגש בגודל 20*30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2 מפזרים את השקדים בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ-8 דקות, עד שהם מזהיבים. מכבים את התנור ומשאירים את השקדים בפנים כדי לשמור אותם חמים. 3 מרפדים תבנית נוספת או מגש בגודל 20*30 ס"מ לפחות בנייר אפייה. 4 מבשלים את הסוכר, החמאה והמים בסיר, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה ל-150 מעלות. מסירים מהאש, מוסיפים את הזעפרן עם מי ההשריה ואת המלח ומערבבים בעדינות. 5 מוסיפים את הסודה לשתייה והשקדים הקלויים ומערבבים. התערובת תתנפח ויופיעו בה בועות. 6 יוצקים במהירות את התערובת על התבנית המרופדת (או המגש) בשכבה אחידה; לא מיישרים אותה בעזרת פלטה או סכין כדי שמרקם הממתק לא ייפגע. 7 מפזרים בזריזות את הפיסטוקים הקצוצים ומהדקים בעדינות בעזרת הידיים. 8 מקררים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהממתק מתקרר לחלוטין ומוצק למגע. 9 שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ושומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר שלושה-ארבעה ימים. בייקרי 365 וחברים | צילום: רונן מנגן, בייקרי 365 וחבריםלרכישת הספר "בייקרי 365 וחברים" בתיאבון! |