עם כל הכבוד למוסים ועוגות ראווה מפוארות, בסופו של דבר ליד הקפה שלי תמיד אעדיף משהו פשוט יחסית. נניח מאפין. או עוגת פירורים. או מאפין עם פירורים. ואם אתם כבר זורמים איתי, מה תאמרו על מאפין קפה עם פירורים?
אני מאד אוהבת מאפינס. הבעיה העיקרית שלהם היא שהם קצת שקרנים; מאפין אמור להיות עוגה קטנה, כלומר הייתם מצפים שמאפין אחד יהיה שקול לפרוסת עוגה אחת, אבל זה תמיד מרגיש כמו הרבה הרבה יותר. לכן נתתי בשנים האחרונות את לבי – ואת תנורי – למיני מאפינס. כמו מאפינס, רק קטן ומושלם.
ומה לגבי פירורים? טוב, זה ידוע שהחלק הכי טוב בעוגת פירורים הוא, כמובן, הפירורים.
לכן היה זה רק הגיוני מבחינתי לשלב בין השלושה – מכינים בלילה בקלות, מחזקים אותה בקפה, מעבירים לתבנית שקעים קטנים ועורמים וממלאים כל שקע בהר של פירורי קינמון ופקאן. מכניסים לתנור וממתינים. אחרי עשרים וקצת דקות אפשר כבר לשים מים לקפה... או שלא: המיני קאפקייקס (כן, אם אנחנו מדקדקים, אז לפי אופן ההכנה מדובר בקאפקייקס ולא במאפינס) כבר ידאגו לספק לכם את מנת הקפאין הנדרשת.
המצרכים (15 מנות):לפירורים
לקאפקייקס
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הפירורים: מערבבים בקערה שני סוגי סוכר, קינמון, מלח וחמאה מומסת עם כף.
2 מוסיפים קמח ופקאנים קצוצים ומערבבים עד לקבלת פירורים. מניחים בצד ועוברים להכנת העוגה.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומסדרים מנז'טים בתוך תבנית שקעים.
4 מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר, אבקת אפיה, קפה ומלח. מערבבים קלות.
5 מחברים וו גיטרה, מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה-בינונית ומוסיפים קוביות חמאה, תוך כדי ערבוב.
6 לאחר שהחמאה נטמעת, מוסיפים ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב. ממתינים להיטמעות בכל שלב.
7 לאחר היטמעותן, מוסיפים רוויון. מערבבים על מהירות בינונית-גבוהה עוד כדקה אחת, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
8 מחלקים את הבלילה בין השקעים המוכנים. ממלאים רק עד חצי הגובה, אולי מעט יותר.
9 מפזרים את הפירורים מעל המיני קאפקייקס.
10 אופים עד שהפירורים מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז כל מאפה יוצא נקי, כ-20-25 דקות.
הערות - חשוב לא להניח יותר מדי בלילה בכל שקע/ מנז'ט, כיוון שהגדולה של הקאפקייקס האלה היא הפירורים והיחס ביניהם לבין העוגה עצמה.- את הפקאנים בפירורים אפשר להשמיט או להחליף באגוזים אחרים – לוז או מלך בטח יעבדו מצוין. בקרו בבלוג של מור, morcake >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות מדלן מלאות קלאסה |