1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה ביסקוויטים, אבקת שקדים וחמאה מומסת לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות.
3 מכינים את המלית ואופים: טורפים בקערה גדולה חלמונים ויוגורט. מוסיפים גבינת ריקוטה, סוכר וקליפת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה (עדיף במטרפה ידנית). יוצקים לתבנית ומחליקים.
4 אופים בתנור החם 45-40 דקות, עד שהעוגה זהובה קלות ויציבה בשוליים, ומעט רוטטת במרכזה. מצננים היטב. מקשטים בקליפות לימון מסוכרות אם רוצים.
5 שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
>> עוד מתכונים לשבועות