בשבוע שעבר הכנו ריבת תותים ביתית בכמות מסחרית והדבר הראשון שהתחשק לי לעשות זה להכניס את הריבה לעוגיות בצק פריך.
אין על מגולגלות, לא משנה עם איזה מילוי, כדי לעשות לי מצב רוח טוב כשהן עומדות בצנצנת על השיש כל סוף השבוע. סתם נו, נראה לכם שהן שורדות? אם אני מכינה אותן בשישי, בשבת בבוקר אני כבר זוללת פירורים שמישהו השאיר בלילה. הבצק הזה נמס בפה ואפשר להשתמש בכל מלית אחרת שאוהבים: תמרים/שוקולד/חלווה וכו'. המצרכים :ל-4 רולדות בינוניות:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה (או מערבבים בקערה עם הידיים) קמח, שקדים טחונים, סוכר וניל, סוכר לבן וקורנפלור. מוסיפים חמאה ושמן ומעבדים עם הידיים או בפולסים קצרים במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק. בשלב הזה אפשר לצנן את הבצק 20 דקות במקרר (אם אתם מספיק מנוסים לעבוד איתו כמו שהוא). 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים לצורת מלבן כל חלק בצק על גבי נייר אפייה מקומח היטב. 4 מורחים באמצע המלבן ריבה בעזרת פלטה וסוגרים את הבצק משני הצדדים לצורת מעטפה (אפשר להיעזר בנייר אפייה). אין בעיה עם קצת חריצים | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> זה המתכון של קרן אגם לריבת תותים 5 מעבירים עם מרית או עם הידיים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6 אופים את הרולדות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה. 7 מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים. 8 מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ומעוד זווית | צילום: קרן אגם, mako אוכל* העוגיות נשמרות בכלי אטום עד חמישה ימים |