1. ממיסים בקערה מעל בן מארי (קערה מעל סיר מים) 300 גרם שוקולד מריר ו 300 מ"ל שמנת מתוקה
2. מקציפים 600 מ"ג שמנת מתוקה לקצף רך. מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס כדי שהשוקולד לא יהיה חם מידי ומקפלים את השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות.
3. מוזגים את המוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות ושמים באמצע מקל ארטיק. מכניסים להקפאה למשך הלילה.
4. כאשר הארטיקים קפואים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם חמאת קקאו (או שמן) ושופכים לכלי עמוק. חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי.
5. אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכדומה.
את הארטיקים המוכנים שומרים במקפיא.