1 מחממים בסיר 3/4 כוס שמנת מתוקה, קוניאק ו-60 גרם (5 כפות) סוכר תוך כדי ערבוב עד לבעבוע עדין. מצננים לטמפרטורת החדר.
2 ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים לשמנת ומערבבים במטרפה למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.
3 מקציפים חלבונים ומלח כ-4-3 דקות לקצף יציב. מוסיפים בהדרגה 60 גרם (5 כפות) סוכר ומקציפים 5-3 דקות לקצף חלק ומבריק. מוסיפים מחצית מן הקצף לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות, ולאחר מכן את המחצית השנייה.
4 מקציפים בקערה נפרדת את יתרת השמנת עם 60 גרם (5 כפות) סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות. מפסיקים בטרם שתי המסות התאחדו, כדי שיישאר מרקם משויש.
5 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את המוס למקרר ל-4 שעות מינימום להתייצבות (המוס יישמר 4-3 ימים במקרר).
6 מגישים: מעבירים את המוס לגביעים, מפזרים מעל שוקולד מגורר ופולי קפה ומגישים.
טיפ: אם יש לכם מקום במקרר, מקררים את המוס ישירות בכוסות. על תשכחו לעטוף כל כוס בניילון נצמד למניעת ריחות לוואי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!