המצרכים (40 מנות):
לעיטור:
אופן ההכנה:1 להכנת העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את החמאה עם 2 סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את החלב, בכל פעם כף אחת בלבד, עד להיווצרות בצק אחיד רך ולא דביק. מוסיפים גם את שבבי השוקולד צ'יפס ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. יוצרים מהבצק כדור ושומרים בקירור בזמן שמסירים את ניירות העטיפה מהשוקולד (כ-10-15 דקות). 2 מוציאים את הבצק מהקירור, צובטים ממנו כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ משטחים כל כדור לעיגול שטוח. מניחים במרכז כל עיגול "נשיקה" אחת. סוגרים סביבה את הבצק ומכדררים בין שתי הידיים לכדור חלק. מקפידים שהשוקולד לא יבצבץ אל מחוץ לבצק. מניחים במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. שומרים בקירור בזמן שמחממים את התנור ל-190 מעלות. 3 מעבירים הישר מהקירור לאפייה למשך 10-12 דקות ועד שהבצק נראה יציב ולא מבריק. מוציאים ומצננים לחלוטין. 4 אם מעטרים בשוקולד: מניחים את קוביות השוקולד בקערית חסינת חום ומחממים במיקרוגל, בכל פעם לזמן קצר, מוציאים ומערבבים היטב ורק אם השוקולד עדיין לא נמס מחממים שוב. מצננים מעט. מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן או לשקית סנדוויצ'ים. גוזרים פתח קטנטנן ומזלפים על גבי העוגיות פסים דקים של שוקולד. מצננים להתייצבות. (אפשר לזרז את ההתייצבות ע"י שמירה בקירור). * העוגיות נשמרות כיומיים-שלושה נוספים בטמפרטורת החדר כשהן עטופות היטב. * מבוסס ע"פ מתכון של חברת הרשי. * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |